Do rendlíku nebo do misky dáme máslo a ve vodní lázni nebo v mikrovlnce necháme rozpustit. Pak přidáme med a přisypeme postupně cukr, koření a kakao. Vše smícháme a zahříváme, dokud se vše nespojí v celistvou kaši.
Do větší mísy si nachystáme:
Na druhý den těsto znovu rozpracujeme, rozválíme asi na 0,5 cm plát a vykrajujeme různé tvary. Platí pravidlo – čím větší perníček, tím hrubší plát na vykrajování.
Pečeme v troubě na 150st. asi 15 až 20 minut podle velikosti tvaru.
PRVNÍCH 10 MINUT TROUBU NESMÍME OTEVŘÍT !! Po 10 minutách zkontrolujeme, jak na tom perníčky jsou.
TIP: Aby se perníčky krásně leskly, potíráme celým rozšlehaným vejcem AŽ PO UPEČENÍ a ještě za horka. Aby byly perníčky krásně tmavé, můžete do rozšlehaného vajíčka přimíchat trošku potravinářské barvy (červené nebo hnědé) – to je zlepšovák Libušky Mokré, naší perníkové královny.