- 3 polévkové lžíce meringu = sušený bílek, k dostání ve specializovaných prodejnách s cukrářskými surovinami
- 450 g moučkového cukru
- 6 polévkových lžic teplé vody (pro pevnější konzistenci stačí 5)
Šlehat ručním šlehačem na nejvyšší otáčky asi 10 minut.
Při správné konzistenci by měla být glazura hladká, ale při nabrání na lžičku by neměla stéci, ale měla by zůstat viset (jako krápník).
Pokud steče, je třeba přisypat trošku cukru a znova prošlehat.
Pokud je naopak hrubá a zrnkovitá, je třeba přidat pár kapek vody, ale opravdu opatrně a po kapkách. A opět znovu prošlehat.
TIP: Nemusíte se trápit domácí výrobou glazury.
- můžete si koupit již hotovou směs, kterou jen vyšleháte s vodou do potřebné konzistence (návod najdete na obalu)
- k dostání ve specializovaných prodejnách s cukrářskými surovinami